Wat een leven….

Ik hoor het zo vaak…

Hoe ontzettend ik bof dat ik op een boerderij mag wonen… nou… echt vandaag was weer eens zo’n dag! De halve dag zit ze maar in de schapenstal, ze maakt absoluut geen aanstalten voor een lange broodnodige teckel wandeling! Voeren, flesjes, vegen, opruimen, zo druk , ze vergeet zelfs dat die lammetjes zichzelf niet kunnen wassen, daar help ik dus mee ( heb toch niets beters te doen!) oortjes , snoetjes, kontjes….maar pff wat een vervelend klusje, het zijn er ook zoveel om te doen! Wat ik wel leuk vind is als de deur van het konijnenverblijf open mag… ik weet het… ze vertelt het keer op keer : lief zijn he Daantje voor de konijntjes! Plastic dieren, lammetjes waar je alleen maar werk aan heb, een konijnenverblijf waar ik vooral achter gaas kan kijken, zo saai! Als dan eindelijk, eindelijk die deur van de stal opengaat….

Vervoert ze me in de kruiwagen, ze zegt dat het te druk met trekkers op het erf is en dat ik niet goed genoeg uitkijk! Hooi halen voor de ponys, nee hoor ze laat me niet even los , ze parkeert me op een baal hooi!Als ik dan bij de ponys in de wei eindelijk mag crossen, gilt ze continu ; kijk uit! Ze zegt dat ze die 3 schurken niet vertrouwt… Maar echt , ik ben veel sneller , ik daag ze dagelijks uit , ze hebben me nog nooit te pakken gekregen! Ik mag ook nog even mee naar het land, schapen voeren… eindelijk doen waar ik voor gemaakt ben.. crossen, graven in alle molshopen. Als alles dan gedaan is komt het meest erge van de dag… Ik moet echt door een sopje, anders mag ik niet in huis in mijn warme teckel bak voor de houtkachel!

Echt het leven van een boerderij teckel is heus geen roze wolk….

Wil je ook een keertje komen kijken bij ons op de boerderij ( nee ik moet dan binnen blijven op dat soort dagen, of mag even een momentje aan een riempje een kijkje komen nemen..) Zo. 26 feb. kun je nog eenmaal op kraamvisite komen bij de lammetjes van 12.00 tot 16.00 voor iedereen die het leuk vinden!