Huisje winterswijk

Huisje Winterswijk

Update 2 -2-2023

Voor iedereen die een beetje meeleest, ons kent , die weten dat we dit jaar een klein groepje schapen zouden aanhouden zodat we makkelijk richting Winterswijk kunnen , maar toch wat wollige bolletjes voor de kinderen hebben in de stal ! 10 schapen dus , daar hebben er afgelopen dinsdag 3 van gelammerd , met een totaal van 14 lammetjes ! Juist 2 vijflingen en 1 vierling  , er liep al een vierling in stal en een drieling waarvan mama schaap 1 lammetje genoeg vond , de andere 2 mochten wij hebben …. pfff wat een jaar ,  wat een werk dat kleine grut !  Na 2 dagen biest uit flesjes hebben gevoerd , gaan we vandaag de verwarmde emmer installeren en hopen we dat het wat rust geeft in de schapenstal!

Van het weekend gaat boer Gert met de jongens  de laatste ( althans dat hopen we) gipsplaten er tegen aan timmeren, voordat de stukadoor zich mag uitleven . Uiteraard blijf ik thuis , redenen zijn bekend….

Gister kregen we bericht dat de trap klaar is , bizar …. zo snel , binnen een week na opmeten is deze al klaar! Waar we overal zo lang op moeten wachten, niet leverbaar de woorden zijn die regelmatig,  terug komen…. is het fijn om te weten dat ook anno 2023 dit nog mogelijk is !

Binnenshuis hebben we voor nu alleen filmmateriaal van de laatste verrichten handelingen , geen foto ,   dus hierbij de houthoop die ligt te wachten in het bos  om klein gemaakt te worden! Kom maar op met het aansluiten van de stroom , ik kan niet wachten om met de houtkloof heen te gaan!

Update 13-2-2023

Binnen krijgt het huis nu echt vorm ,  de wanden staan ,  beneden 1 slaapkamer  , halletje , de badkamer en een kleine bijkeuken, de keuken kamer word 1 ruimte ,  stopcontacten op hun plekje , en ja we staan in geboekt om de meterkast aan te sluiten …. wanneer dat kunnen ze niet zeggen , de wachtlijst is enorm!

Update 5-2-2023

Na tig kerstvakanties in staatsbosbeheer huisjes te hebben doorgebracht met onze kinderen, zijn we daar verliefd geworden op oa hun betonnen vloer , zo fijn , lekker naar binnen stormen zonder dat hondenvoetjes, vieze kinderlaarsjes etc. zichtbaar wat achter lieten , gewoon lekker leefbaar! De aannemer heeft van de week de betonnen vloer gestort en is tot half 3 snachts bezig geweest met vlinderen (oeps!)

Wij vinden het resultaat prachtig , hij is nog wel aan het drogen dus de juiste kleur komt nog in zicht!

Volgende week beginnen ze met het zetten van de wanden , boer Gert is daar de hele week , ik thuis als oppas voor de drachtige schapen , waarvan de eerste echt wel flink begint uit te dijen….. altijd weer spannend!

De foto is gemaakt vanaf het zandpad , tussen de 2 Winterswijkse huizen , is ons huis ergens op de achtergrond zichtbaar, waarschijnlijk alleen voor hele goede ogen of bril….

Update 27-1-2023

De vloerverwarming erin, betonnen matten erover , alles afgeplakt, ziet er ingewikkeld uit….

Klaar om de vloer te storten!

Update 19-1-2023

In het bos staan nog 2 hutjes , die we op het moment gebruiken om al het hout wat nog bruikbaar is , in op te slaan. Het hout wat we daar bewaren, maar ook het hout van de hutjes zelf , willen we gaan gebruiken voor de boomhut , waar de kinderen straks heerlijk hun fantasie in kwijt kunnen!

Update 17-1-2023

De isolatievloer ligt erin, volgende week de vloerverwarming, de betonmatten en daarna kan de vloer gestort worden

Update 15-1-2023

Het eerste wat we gemaakt hebben was een hout hok achter in het bos, tijdens die klusuurtjes buiten hebben we alle kleine stammetjes direct kunnen opruimen , inmiddels is deze bijna vol en het is een flink hok waar we echt wel wat kunnen instoppen! De grote blokken liggen nog op een  hoop, ook deze stapel is niet klein en straks als de houtkloof van thuis het daar gaat doen op krachtstroom , mag ik heerlijk aan de gang ! Zodra thuis mijn zomerstop in gaat , is dat het eerste klusje wat ik doe , de speelstal word ingenomen door hout, bakken en de kloof …. ik vind het een heeerlijk ontspannen klusje ! De berg hout die we in Winterswijk nog mogen kloven komt aan het hout hok bij huis, zodat je met slechte dagen niet naar achter hoeft om hout te halen!

Update 19-12-2022

Voordat ik aan de gang ga met de klusjes die liggen te wachten , wandel ik eerst met ons tekkie een uurtje over de heerlijke zandpaadjes die bij huis al beginnen, hertjes , volop eekhoorns,  geen vliegtuigen , nauwelijks verkeer , een enkele trekker die aan het werk is en regelmatig in dat uur geen andere mensen die je tegen komt, de wereld voor jezelf , hier thuis  hoef ik dat niet te proberen…..

En toch zo dicht bij dorpjes , de stad Winterswijk of de camping winkel verderop , als we even snel iets nodig hebben , het is niet het eind van de wereld , maar wel een verschil met thuis!

In het huis moeten de exacte plekken voor stopcontacten worden aangegeven, lampen die we op willen hangen , de houtkachel vanwege de afzuiging en ook het kookeiland moet nu echt ingedeeld worden, zodat alles op de juiste plek komt! Een hoop om over na te denken…..

Ben je goed in Electra, stukadoren of tegelen , heb je zin om een weekendje mee te werken , in ruil voor een weekendje vakantie als het huis geheel klaar is , stuur ons dan een mailtje!

Update 9-12-2022

9 jan. begint de installateur , 23 jan komt de vloerverwarming erin waarna de betonvloer gestort kan worden , als deze uitgehard is , kunnen de wanden worden geplaatst , waarmee het huisje aan de binnenkant echt vorm krijgt. Voor nu zijn we bezig met de voorbereidingen voordat de installateur kan beginnen in het nieuwe jaar.

Ben je goed in Electra, stukadoren of tegelen , heb je zin om een weekendje mee te werken , in ruil voor een weekendje vakantie als het huis geheel klaar is , stuur ons dan een mailtje!

Update 3-12-2022

Wat is het toch heerlijk om daar te zijn, wat een mooi stukje Nederland! Heerlijk om even met ons tekkie een uurtje over het zandpad te dwalen voordat we weer doorgaan met de klusjes die liggen te wachten!

Het dak is inmiddels voorzien van dakplaten , zodat de zonnepanelen erop kunnen!

Hoop kleine klussen geklaard , lekker opgeruimd, afspraak met de installateur gemaakt wanneer te beginnen en vooral genoten van wat het gaat worden!

Ben je goed in Electra, stukadoren of tegelen , heb je zin om een weekendje mee te werken , in ruil voor een weekendje vakantie als het huis geheel klaar is , stuur ons dan een mailtje!

Update 29-11-2022

Inmiddels is het huis voorzien van glas , heerlijk met dit weer dat de boel nu dicht kan!  Er zijn foto’s gemaakt van de voor en achterkant , daarmee kunnen de luiken in de werkplaats gemaakt  worden zodat het hout dan doorloopt in de luiken en er niet opeens een ander patroon ontstaat. De grote luiken zijn zowel praktisch bedoeld en tevens voor de sfeer van het huis compleet te maken .  Deze week worden de onderplaten voor de zonnepanelen op het dak gelegd en hopen we de eerste stappen in de Electra te kunnen maken……

Ben je goed in Electra, stukadoren of tegelen , heb je zin om een weekendje mee te werken , in ruil voor een weekendje vakantie als het huis geheel klaar is , stuur ons dan een mailtje!

Update 21-11-2022

En als het weer het dan toelaat , even na het werk nog een biertje bij kampvuur , in eigen bos!

Update 19-11-2022

De oude dakpannen bedekken nu een groot deel van het dak , op het laatste stukje komen zonnepanelen , het houthok aan het huis is er aan gemaakt en daarmee tevens het afdak voor bij de voordeur , de houten gebinten zijn voorzien van betonnen sokjes ( oooo zoooo mooi )  Boven zijn 2 slaapkamers gerealiseerd ,  een deel van de overloop is weggehaald zodat er boven een soort van bruggetje ontstaat en kijk je straks vanaf de keuken naar de nok en al het sfeervolle hout wat daar te zien is. Aankomende week word het glas geplaatst in de ramen en deuren , de volgende stap is het aanleggen van Electra!

Dus ben je goed in Electra , vind je het leuk om een weekendje mee te werken , in ruil voor een weekendje vakantie volgend jaar , stuur ons dan een mailtje !

Update 10-11-2022

Het hout er groten deels tegenaan en nu de oud hollandse dakpannetjes erop ( de ene kant komen zonnepanelen en maar een klein stukje dakpannen)  lijkt het al een echt huis te worden! Maar wat moet er een hoop geregeld , nagedacht , gedaan worden …. kachelpijp , kachel 12 weken levertijd…. pfff die ook al , snel bestellen dus maar!

Vind je het leuk om mee te werken… schuren, schilderen, stukadoren, tegelen , de boomhut in het bos  , weekendje meewerken in ruil voor volgend jaar een weekendje vakantie , stuur ons dan een mailtje !

Update 3-11-2022

Het huis is nu voor een groot gedeelte betimmerd met planken  , de sfeer van een oude schoppe komt er al doorheen. Boven is het eerste kamertje al zichtbaar ,  de windveren worden geschilderd en spullen om voetjes te maken voor de houten gebinten staan klaar , volop bedrijvigheid aan het zandpad!

Vind je het leuk om mee te werken… schuren, schilderen, stukadoren, tegelen , de boomhut in het bos  , weekendje meewerken in ruil voor volgend jaar een weekendje vakantie , stuur ons dan een mailtje !

Update 28-10-2022

Druk met de buitenkant van het huis… het douglas hout krijgt plank voor plank eerst een anti schimmel middel erop , daarna met de prachtige natuurverf Uula aan de gang. De verf is afkomstig uit de Scandinavische landen , waar vele houten huizen staan. De kleur zwart ziet er meer dan mooi uit! De verf word vermengd met lijnzaadolie , een beetje water als het te dik blijft en smeert mooi uit op de planken.  Een hele klus dat wel ! Nog even door verven  want aankomende maandag moet het tegen het huis aan !

Vind je het leuk om mee te werken… schuren, schilderen, stukadoren, tegelen , de boomhut in het bos  , weekendje meewerken in ruil voor volgend jaar een weekendje vakantie , stuur ons dan een mailtje !

5d67eeda-cb15-4470-b73a-53185ecdfb35

Update 21-10-2022

Om er een beetje een oude Winterswijkse schoppe van te maken , gaan we er  houten robuuste planken tegen aan maken ,  die zwart geschilderd gaan worden . Om er geen patroon in te maken worden ze er willekeurig tegen aan gemaakt … met ogen dicht de planken pakken …  Het eerst proefstukje zit er op , nu eerst alle planken schilderen voordat ze er tegen aan kunnen!

Vind je het leuk om mee te werken… schuren, schilderen, stukadoren, tegelen , de boomhut in het bos  , weekendje meewerken in ruil voor volgend jaar een weekendje vakantie , stuur ons dan een mailtje !

Update 14-10-2022

Het huis staat inmiddels aan het zandpad te pronken, de houten gebinten geven nu al de gewilde sfeer aan de binnenkant , door de schuifpui achter kijk je het eigen bos in waar de kinderen straks heerlijk kunnen ravotten , door de glazen pui voor zie je groen en iets van het kleine buurtschap waar het huisje onderdeel van is!

Vind je het leuk om mee te werken… schuren, schilderen, stukadoren, tegelen , de boomhut in het bos  , weekendje meewerken in ruil voor volgend jaar een weekendje vakantie , stuur ons dan een mailtje !

Update 19- 8 -2022

Inmiddels ligt de fundering ,  de wanden kozijnen en dak worden in 1x prefab neergezet zodat er een dicht huis staat , nu wachten tot zij aangeven wanneer deze geplaatst worden . Voor die tijd mag nog snel de houten gebinten worden neergezet , voor dat sfeervolle winterswijkse gevoel !

Vind je het leuk om mee te werken… schuren, schilderen, stukadoren, tegelen , de boomhut in het bos  , weekendje meewerken in ruil voor volgend jaar een weekendje vakantie , stuur ons dan een mailtje !

Het oude  “hans & grietje” huis wat er inmiddels niet meer is , wel hebben we de diverse luikjes , bijzondere raampjes uit het huisje vandaan  ingekort , geschuurd en geschilderd voor de boomhut 

Het pure Buiten(be)leven…….

Een zandpad…

Rust, ruimte, natuur…

Wandelen, fietsen , buitenspelen….

Knus, sfeervol, compleet , geschikt voor kinderen

Het aankomend jaar gaan we ons storten op een nieuw project !

Vergunningen, bouwen, uitzoeken….

Om straks ons vrije tijd aan een uniek plekje gelegen aan een zandpad in Winterswijk door te brengen!

Wanneer we thuis te druk zijn komt dit ook te huur voor jullie !

Updates over het huisje met  speelbos incl. de foto’s zullen we op deze pagina plaatsen!

www.buitenbeleven.com ( er word nog hard gewerkt aan de nieuwe website, even geduld….)