Huisje winterswijk

Huisje Winterswijk

Vanaf 2024 komt onze vakantiewoning in Winterswijk Corle te huur voor gezinnen die houden van het buitenleven !

Update 19-10-2023

En dan zijn we opeens luxe aan het kamperen!!

Geen water meer halen van buiten maar gewoon binnen uit de kraan ( alleen nog koud) , geen water meer koken met de waterkoker voor een teiltje afwas maar gewoon alles in de afwasmachine , het eten in die luxe oven opwarmen , geen servies meer heen en weer slepen maar gewoon achterlaten in de kastjes , dag koelbox …je was ontzettend handig maar o zo fijn de koelkast ! En nu op zoek naar pannen , leren koken met inductie en een afzuiger in de plaat ….. ben benieuwd!

De keuken moet nog behandeld worden , dus nu op zoek naar de juiste kleur of waarmee we hem gaan behandelen , word vervolgd !

Update 12-10-2023

De blauwtong lijkt te stabiliseren , wat ziek is blijf extra zorg nodig hebben , maar er zijn geen extreem zieke meer en het overlijden aan deze virus blijkt hier bij ons op te houden ….

In Winterswijk zijn de eerste badkamer tegels gelegd , het keukenblad is geleverd staat netjes tegen de muur zodat deze aankomende maandag op het kookeiland geplaatst kan worden , buitenom gaat het schilderen nog steeds door en de eerste werkzaamheden om het huis heen zijn begonnen .

Hopelijk hebben ze snel tijd om de warmtepomp te plaatsen , zou heerlijk zijn als er toch echt warm water uit de kraan komt !

Update 6-10-2023

En dan slaat de blauwtong hier toe in de polder !

Ziek, doodzieke dieren , alle gradaties , dieren vol slijm , nauwelijks kunnen lopen , stoppen met eten , koorts , schapen met bloedneuzen , koeien , stieren schapen die snakken naar adem ,  het is afschuwelijk! Geen vaccinatie te verkrijgen in Nederland , we moeten ons behelpen met pijnstillers , penicilline , een middeltje tegen de zwelling die sommige hebben , ik pluk zelf de laatste   paarde stekken , klaver en wilgen takken om ze maar te laten eten , maar helaas de dieren stapel aan de weg word hoger en hoger , de wanhoop is echt wel aanwezig !

Ik blijf thuis en ga even niet mee richting het oosten ,  het maakt me ook even niet uit !

Gert  maakt samen met 1 van de mannen van de aannemer het populieren plafond erin , de plinten zitten erboven tegenaan en hij doet talloze kleine klusjes . De tegels waren toch niet leverbaar , de badkamer ziet nog groen van de platen, de warmtepomp pronkt nog midden in de woonkamer en mijn schilderwerk niet veel verder gekomen!

Maar als ik na een week van wanhoop weer mee ga vind ik het houten plafond geweldig !

Update 16-9-2023

Nee hoor we zijn nog niet klaar !

Inmiddels is binnen alles afgeschilderd en gaan we buiten om beginnen!

Boven is de vloer gelegd , de plinten moeten nog afgelakt worden en kunnen er dan tegenaan.

De badkamer is klaar om getegeld te worden .

De warmtepomp is bezorgd .

Het populieren plafond word er van de week in gemaakt .

En thuis is het afkalven begonnen , de groepen kinderen weer druk aan het werk ….. nog geen tijd om ons te vervelen!

Update 19-8-2023

Inmiddels zijn alle muren voorzien van een kleurtje , het laatste kozijntje mag nog even in de aflak , maar ooooo wat kost dat veel tijd! Er word druk geknutseld aan de keuken , die last minute weer veranderd is , gewoon vanwege praktische dingen , maar ook het gevoel dat je nu krijgt als je het huis binnen stapt ! Alle badkamerspullen zijn inmiddels in huis ( neee , spotjes, gootje ontbreken nog) wat een uitzoekerij ….. Ik heb toch wel ontdekt dat ik klusjes in het huis en dan met stip op nr. 1 het stuken ( nee ik heb alleen een enkel muurtje uitgeprobeerd hoor) leuker vind om te doen , dan een dagdeel in zo’n badkamerzaak te mogen /moeten doorbrengen!!

Thuis begint de onrust wat toe te nemen…. over 2 weken staan de eerste groepjes kinderen alweer op het erf en wat moet er nog veel gebeuren ! Dus ja lange dagen , weinig vrije tijd en dus nog even door buffelen voordat alles op beide locaties aan kant is.

Update 19-7-2023

Hoera  hoera  we zijn per gister aangesloten op het net werk …. gespeeld met de lichtknopjes , wat een luxe!!

Druk aan het sauzen , schilderen , kitten ….

Heen en weer rijden tussen het oosten en het west !

Maar nu er gegraven is door de mannen , alle draadjes gekoppeld ( of hoe het dan ook allemaal werkt) kunnen we ook eindelijk de buitenboel aanpakken! En niets zo fijn als een buurman die daar handig in is en daarmee wil helpen!

Dus dubbel hoera , weer een stapje verder in ons Winterswijke avontuur!

Update 24-6-2023

Geen uitzicht om aangesloten te worden op onze nutsvoorzieningen!

De foto is vanaf boven genomen , een bruggetje tussen de twee slaapkamers in , straks kijk je vanaf daar op het kookeiland die geplaatst gaat worden tussen de gebinten beneden.  Bij de 2 slaapkamers boven willen we inbouwbedden maken , zodat er eventueel  3 kinderen op een  kamer kunnen en opa en oma eventueel nog een nachtje kunnen komen logeren op de andere kamer , in de slaapkamer beneden komt een 2 persoons bed .

Update 17-6-2023

Uiteraard nog steeds niet aangesloten , blijkt vooral in de provincie Gelderland een enorme zooi te zijn ……

We waren wel een beetje huiverig  voor een dak vol zonnepanelen , contrast met de oude dakpannetjes is best groot , maar nu ze liggen valt het wel mee , of we zijn gewoon al aan het idee gewend dat het nu eenmaal zo gaat zijn…..

Update 13-6-2023

Uiteraard maken we nog steeds gebruik van de bouw meterkast en bijbehorende verlengsnoeren , geen zicht om aangesloten te worden.

Van alles uitzoeken , nadenken over kleuren ……

Update 10-6-2023

Voor het eerst gekampeerd op ons vakantieplekje, geen voorzieningen , mochten douchen op de camping waar ze geen badhokje hebben maar luxe badkamers, zo fijn ! De ofyr mee om een gezonde maal te maken en een luchtbedje in onze nog niet af slaapkamer. De bovenverdieping  is klaar met stucwerk even als de trap naar beneden , de zonnepanelen zijn geplaatst , langzamerhand komt er als maar meer model in het huis en uiteraard een hoop gedaan , maar er moet ook nog genoeg gebeuren!

Onze Daantje als de bus is uitgeladen met alle zooi !

Update 31-5-2023

Geen nutsvoorzieningen of zicht om aangesloten te worden….

Maar wel stukadoors aan het werk!

Update 23-5-2023

Geen zicht op om aangesloten te worden….

Geen stukadoors aan het werk….

Maar we houden moed….

Update 18-5-2023

Wij snappen helemaal dat het druk is , dat er weinig personeel is , maar kunnen jullie misschien een indicatie geven wanneer we in aanmerking zouden komen om aangesloten te worden …. sept? begin volgend jaar? 2026? Fijn als jullie iets kunnen aangeven dan kunnen wij onze planning daar op aanpassen ……  Maar helaas, je zou er bijna een lachbui van krijgen , als het niet zo in en in triest was ! Zo wil je als bedrijf toch niet werken ,  iemand een idee hoe je in Nederland aangesloten kunt worden op onze nutsvoorzieningen?

Aankomende maandag wil de stukadoor beginnen….

Het hout wat aan de achterkant van het  huis ligt opgestapeld is populieren hout en ligt daar te drogen . We krijgen een populieren plafond tussen de gebinten in .

Het bos begint zo groen te worden , het reekalfje is niet meer bij ons in het bos , het gezang van de vogels is enorm en ook zo anders dan thuis , de eekhoorntjes volop aanwezig , kortom nog steeds een feestje om daar te mogen zijn !

Update 12-5-2023

Geen zicht op om aangesloten te worden!

De stukadoor die afgelopen wo/do zou beginnen heeft afgezegd!

Het zielige reetje wat in het bos achter huis vertoefde is bevallen van een mini reetje , het kleine diertje loopt luid gillend achter het huis , wankelend op zijn tengere pootjes , kleiner dan onze tekkel en word door mama ree vanaf de zijlijn in de gaten gehouden ! Geen ideale situatie met tekkel Daantje die graag in het zelfde bos speelt , maar inmiddels gedraagt zij zich zoals we van haar gewend zijn en weet ze dat net als thuis er dieren zijn die bij ons horen en gewoon moet laten gaan.

Update 5-5-2023

Ze geven geen indicatie wanneer ze de kabeltjes willen komen aansluiten , voorlopig moeten we het dus nog steeds doen met de meterkast voor huis en verlengsnoeren….

Volgende week begint de stukadoor , elk stapje zo spannend , wat zal het er anders uit komen te zien na weken in de gipsplaatjes te hebben gezeten!

In het bos begint er veel uit te lopen , prachtig groen, bolletjes , de vaantjesboom die nu in bloei staat (  we hadden er nog nooit van gehoord , maar als je naar boven kijkt lijkt het of er een witte annemoon met zwart hartje in groeit, als de boom de bloemen laten vallen word het een soort van papiertje ) Maar ook hangt /ligt er vanaf vorige week een hertje ( en nee het is geen hertje , ik werd gecorrigeerd door de voormalige boswachter , er zijn daar alleen reetjes ) in het bos , duidelijk gewond  De aannemer heeft een bevoegd iemand naar ons toe gestuurd om even polshoogte te komen nemen , maar het kleine bruine reetje had het door en was onvindbaar…..

Update 29-4-2023

Nutsvoorzieningen nog geen uitzicht op………

Heerlijk om bezig te zijn en de kachel te kunnen laten branden , zo fijn om wolkjes uit de pijp te zien komen!

De wens om een 3 mtr lange tafel neer te zetten met doorleefd blad is gelukt , althans zolang we nog aan het klussen zijn mag deze thuis ergens opgeborgen worden , valt niet helemaal mee door de lengte!

Update 13-4-2023

Ja hoor de kachelpijp geplaatst , de kachel getest !

We hebben een dubbelzijdige kachel gekozen , aan twee kanten glas en dus vuur te zien straks vanuit het zitgedeelte en vanuit de keuken.

Update 6-4-2023

We zijn nog steeds druk aan het klussen hoor ! Maar thuis moet de boel ook draaiende gehouden worden en met de hoeveelheid lammetjes viel het niet helemaal mee…..

Het meeste is betimmerd met gipsplaten , de beton vloer prachtig opgedroogd , de meterkast is goed gekeurd nu afwachten hoe lang het duurt voor we daad werkelijk worden aangesloten,  de installateur heeft her en der nog wat gedaan , de trap is geplaatst waardoor we niet meer met de ladder naar boven hoeven , zo luxe! Volgende week komen ze voor het rook kanaal , klinkt simpel maar er staan toch 2 dagen voor ingepland… zijn benieuwd

Update 2 -2-2023

Voor iedereen die een beetje meeleest, ons kent , die weten dat we dit jaar een klein groepje schapen zouden aanhouden zodat we makkelijk richting Winterswijk kunnen , maar toch wat wollige bolletjes voor de kinderen hebben in de stal ! 10 schapen dus , daar hebben er afgelopen dinsdag 3 van gelammerd , met een totaal van 14 lammetjes ! Juist 2 vijflingen en 1 vierling  , er liep al een vierling in stal en een drieling waarvan mama schaap 1 lammetje genoeg vond , de andere 2 mochten wij hebben …. pfff wat een jaar ,  wat een werk dat kleine grut !  Na 2 dagen biest uit flesjes hebben gevoerd , gaan we vandaag de verwarmde emmer installeren en hopen we dat het wat rust geeft in de schapenstal!

Van het weekend gaat boer Gert met de jongens  de laatste ( althans dat hopen we) gipsplaten er tegen aan timmeren, voordat de stukadoor zich mag uitleven . Uiteraard blijf ik thuis , redenen zijn bekend….

Gister kregen we bericht dat de trap klaar is , bizar …. zo snel , binnen een week na opmeten is deze al klaar! Waar we overal zo lang op moeten wachten, niet leverbaar de woorden zijn die regelmatig,  terug komen…. is het fijn om te weten dat ook anno 2023 dit nog mogelijk is !

Binnenshuis hebben we voor nu alleen filmmateriaal van de laatste verrichten handelingen , geen foto ,   dus hierbij de houthoop die ligt te wachten in het bos  om klein gemaakt te worden! Kom maar op met het aansluiten van de stroom , ik kan niet wachten om met de houtkloof heen te gaan!

Update 13-2-2023

Binnen krijgt het huis nu echt vorm ,  de wanden staan ,  beneden 1 slaapkamer  , halletje , de badkamer en een kleine bijkeuken, de keuken kamer word 1 ruimte ,  stopcontacten op hun plekje , en ja we staan in geboekt om de meterkast aan te sluiten …. wanneer dat kunnen ze niet zeggen , de wachtlijst is enorm!

Update 5-2-2023

Na tig kerstvakanties in staatsbosbeheer huisjes te hebben doorgebracht met onze kinderen, zijn we daar verliefd geworden op oa hun betonnen vloer , zo fijn , lekker naar binnen stormen zonder dat hondenvoetjes, vieze kinderlaarsjes etc. zichtbaar wat achter lieten , gewoon lekker leefbaar! De aannemer heeft van de week de betonnen vloer gestort en is tot half 3 snachts bezig geweest met vlinderen (oeps!)

Wij vinden het resultaat prachtig , hij is nog wel aan het drogen dus de juiste kleur komt nog in zicht!

Volgende week beginnen ze met het zetten van de wanden , boer Gert is daar de hele week , ik thuis als oppas voor de drachtige schapen , waarvan de eerste echt wel flink begint uit te dijen….. altijd weer spannend!

De foto is gemaakt vanaf het zandpad , tussen de 2 Winterswijkse huizen , is ons huis ergens op de achtergrond zichtbaar, waarschijnlijk alleen voor hele goede ogen of bril….

Update 27-1-2023

De vloerverwarming erin, betonnen matten erover , alles afgeplakt, ziet er ingewikkeld uit….

Klaar om de vloer te storten!

Update 19-1-2023

In het bos staan nog 2 hutjes , die we op het moment gebruiken om al het hout wat nog bruikbaar is , in op te slaan. Het hout wat we daar bewaren, maar ook het hout van de hutjes zelf , willen we gaan gebruiken voor de boomhut , waar de kinderen straks heerlijk hun fantasie in kwijt kunnen!

Update 17-1-2023

De isolatievloer ligt erin, volgende week de vloerverwarming, de betonmatten en daarna kan de vloer gestort worden

Update 15-1-2023

Het eerste wat we gemaakt hebben was een hout hok achter in het bos, tijdens die klusuurtjes buiten hebben we alle kleine stammetjes direct kunnen opruimen , inmiddels is deze bijna vol en het is een flink hok waar we echt wel wat kunnen instoppen! De grote blokken liggen nog op een  hoop, ook deze stapel is niet klein en straks als de houtkloof van thuis het daar gaat doen op krachtstroom , mag ik heerlijk aan de gang ! Zodra thuis mijn zomerstop in gaat , is dat het eerste klusje wat ik doe , de speelstal word ingenomen door hout, bakken en de kloof …. ik vind het een heeerlijk ontspannen klusje ! De berg hout die we in Winterswijk nog mogen kloven komt aan het hout hok bij huis, zodat je met slechte dagen niet naar achter hoeft om hout te halen!

Update 19-12-2022

Voordat ik aan de gang ga met de klusjes die liggen te wachten , wandel ik eerst met ons tekkie een uurtje over de heerlijke zandpaadjes die bij huis al beginnen, hertjes , volop eekhoorns,  geen vliegtuigen , nauwelijks verkeer , een enkele trekker die aan het werk is en regelmatig in dat uur geen andere mensen die je tegen komt, de wereld voor jezelf , hier thuis  hoef ik dat niet te proberen…..

En toch zo dicht bij dorpjes , de stad Winterswijk of de camping winkel verderop , als we even snel iets nodig hebben , het is niet het eind van de wereld , maar wel een verschil met thuis!

In het huis moeten de exacte plekken voor stopcontacten worden aangegeven, lampen die we op willen hangen , de houtkachel vanwege de afzuiging en ook het kookeiland moet nu echt ingedeeld worden, zodat alles op de juiste plek komt! Een hoop om over na te denken…..

Ben je goed in Electra, stukadoren of tegelen , heb je zin om een weekendje mee te werken , in ruil voor een weekendje vakantie als het huis geheel klaar is , stuur ons dan een mailtje!

Update 9-12-2022

9 jan. begint de installateur , 23 jan komt de vloerverwarming erin waarna de betonvloer gestort kan worden , als deze uitgehard is , kunnen de wanden worden geplaatst , waarmee het huisje aan de binnenkant echt vorm krijgt. Voor nu zijn we bezig met de voorbereidingen voordat de installateur kan beginnen in het nieuwe jaar.

Ben je goed in Electra, stukadoren of tegelen , heb je zin om een weekendje mee te werken , in ruil voor een weekendje vakantie als het huis geheel klaar is , stuur ons dan een mailtje!

Update 3-12-2022

Wat is het toch heerlijk om daar te zijn, wat een mooi stukje Nederland! Heerlijk om even met ons tekkie een uurtje over het zandpad te dwalen voordat we weer doorgaan met de klusjes die liggen te wachten!

Het dak is inmiddels voorzien van dakplaten , zodat de zonnepanelen erop kunnen!

Hoop kleine klussen geklaard , lekker opgeruimd, afspraak met de installateur gemaakt wanneer te beginnen en vooral genoten van wat het gaat worden!

Ben je goed in Electra, stukadoren of tegelen , heb je zin om een weekendje mee te werken , in ruil voor een weekendje vakantie als het huis geheel klaar is , stuur ons dan een mailtje!

Update 29-11-2022

Inmiddels is het huis voorzien van glas , heerlijk met dit weer dat de boel nu dicht kan!  Er zijn foto’s gemaakt van de voor en achterkant , daarmee kunnen de luiken in de werkplaats gemaakt  worden zodat het hout dan doorloopt in de luiken en er niet opeens een ander patroon ontstaat. De grote luiken zijn zowel praktisch bedoeld en tevens voor de sfeer van het huis compleet te maken .  Deze week worden de onderplaten voor de zonnepanelen op het dak gelegd en hopen we de eerste stappen in de Electra te kunnen maken……

Ben je goed in Electra, stukadoren of tegelen , heb je zin om een weekendje mee te werken , in ruil voor een weekendje vakantie als het huis geheel klaar is , stuur ons dan een mailtje!

Update 21-11-2022

En als het weer het dan toelaat , even na het werk nog een biertje bij kampvuur , in eigen bos!

Update 19-11-2022

De oude dakpannen bedekken nu een groot deel van het dak , op het laatste stukje komen zonnepanelen , het houthok aan het huis is er aan gemaakt en daarmee tevens het afdak voor bij de voordeur , de houten gebinten zijn voorzien van betonnen sokjes ( oooo zoooo mooi )  Boven zijn 2 slaapkamers gerealiseerd ,  een deel van de overloop is weggehaald zodat er boven een soort van bruggetje ontstaat en kijk je straks vanaf de keuken naar de nok en al het sfeervolle hout wat daar te zien is. Aankomende week word het glas geplaatst in de ramen en deuren , de volgende stap is het aanleggen van Electra!

Dus ben je goed in Electra , vind je het leuk om een weekendje mee te werken , in ruil voor een weekendje vakantie volgend jaar , stuur ons dan een mailtje !

Update 10-11-2022

Het hout er groten deels tegenaan en nu de oud hollandse dakpannetjes erop ( de ene kant komen zonnepanelen en maar een klein stukje dakpannen)  lijkt het al een echt huis te worden! Maar wat moet er een hoop geregeld , nagedacht , gedaan worden …. kachelpijp , kachel 12 weken levertijd…. pfff die ook al , snel bestellen dus maar!

Vind je het leuk om mee te werken… schuren, schilderen, stukadoren, tegelen , de boomhut in het bos  , weekendje meewerken in ruil voor volgend jaar een weekendje vakantie , stuur ons dan een mailtje !

Update 3-11-2022

Het huis is nu voor een groot gedeelte betimmerd met planken  , de sfeer van een oude schoppe komt er al doorheen. Boven is het eerste kamertje al zichtbaar ,  de windveren worden geschilderd en spullen om voetjes te maken voor de houten gebinten staan klaar , volop bedrijvigheid aan het zandpad!

Vind je het leuk om mee te werken… schuren, schilderen, stukadoren, tegelen , de boomhut in het bos  , weekendje meewerken in ruil voor volgend jaar een weekendje vakantie , stuur ons dan een mailtje !

Update 28-10-2022

Druk met de buitenkant van het huis… het douglas hout krijgt plank voor plank eerst een anti schimmel middel erop , daarna met de prachtige natuurverf Uula aan de gang. De verf is afkomstig uit de Scandinavische landen , waar vele houten huizen staan. De kleur zwart ziet er meer dan mooi uit! De verf word vermengd met lijnzaadolie , een beetje water als het te dik blijft en smeert mooi uit op de planken.  Een hele klus dat wel ! Nog even door verven  want aankomende maandag moet het tegen het huis aan !

Vind je het leuk om mee te werken… schuren, schilderen, stukadoren, tegelen , de boomhut in het bos  , weekendje meewerken in ruil voor volgend jaar een weekendje vakantie , stuur ons dan een mailtje !

5d67eeda-cb15-4470-b73a-53185ecdfb35

Update 21-10-2022

Om er een beetje een oude Winterswijkse schoppe van te maken , gaan we er  houten robuuste planken tegen aan maken ,  die zwart geschilderd gaan worden . Om er geen patroon in te maken worden ze er willekeurig tegen aan gemaakt … met ogen dicht de planken pakken …  Het eerst proefstukje zit er op , nu eerst alle planken schilderen voordat ze er tegen aan kunnen!

Vind je het leuk om mee te werken… schuren, schilderen, stukadoren, tegelen , de boomhut in het bos  , weekendje meewerken in ruil voor volgend jaar een weekendje vakantie , stuur ons dan een mailtje !

Update 14-10-2022

Het huis staat inmiddels aan het zandpad te pronken, de houten gebinten geven nu al de gewilde sfeer aan de binnenkant , door de schuifpui achter kijk je het eigen bos in waar de kinderen straks heerlijk kunnen ravotten , door de glazen pui voor zie je groen en iets van het kleine buurtschap waar het huisje onderdeel van is!

Vind je het leuk om mee te werken… schuren, schilderen, stukadoren, tegelen , de boomhut in het bos  , weekendje meewerken in ruil voor volgend jaar een weekendje vakantie , stuur ons dan een mailtje !

Update 19- 8 -2022

Inmiddels ligt de fundering ,  de wanden kozijnen en dak worden in 1x prefab neergezet zodat er een dicht huis staat , nu wachten tot zij aangeven wanneer deze geplaatst worden . Voor die tijd mag nog snel de houten gebinten worden neergezet , voor dat sfeervolle winterswijkse gevoel !

Vind je het leuk om mee te werken… schuren, schilderen, stukadoren, tegelen , de boomhut in het bos  , weekendje meewerken in ruil voor volgend jaar een weekendje vakantie , stuur ons dan een mailtje !

Het oude  “hans & grietje” huis wat er inmiddels niet meer is , wel hebben we de diverse luikjes , bijzondere raampjes uit het huisje vandaan  ingekort , geschuurd en geschilderd voor de boomhut 

Het pure Buiten(be)leven…….

Een zandpad…

Rust, ruimte, natuur…

Wandelen, fietsen , buitenspelen….

Knus, sfeervol, compleet , geschikt voor kinderen

Het aankomend jaar gaan we ons storten op een nieuw project !

Vergunningen, bouwen, uitzoeken….

Om straks ons vrije tijd aan een uniek plekje gelegen aan een zandpad in Winterswijk door te brengen!

Wanneer we thuis te druk zijn komt dit ook te huur voor jullie !

Updates over het huisje met  speelbos incl. de foto’s zullen we op deze pagina plaatsen!

www.buitenbeleven.com ( er word nog hard gewerkt aan de nieuwe website, even geduld….)