Vlees van onze limousine koe

Slager Niek van der Gragt:

 

Graag wil ik mij even voorstellen.

Ik ben Niek van der Gragt en eigenaar van slagerij Siem van der Gragt op de Elandsgracht in Amsterdam.

Ruim vijftig jaar geleden verhuisde mijn vader Siem vanuit De Rijp naar de Amsterdamse Jordaan om daar zijn slagerij voort te zetten. Mijn vader heeft nooit vlees willen verkopen van dieren uit de intensieve veehouderij en had contact met boeren waarvan de dieren een dierwaardig bestaan hadden. Deze visie heb ik voortgezet.

Sinds de jaren negentig komt ons rund en kalfsvlees bij De Koningshoeve vandaan en dat wordt gecontroleerd door SKAL. Alléén producten die zijn gecontroleerd door SKAL mogen het biologisch keurmerk dragen. U merkt wel dat de biologische ideologie diep geworteld zit in onze familie. Ondertussen staat ook de vierde generatie van der Gragt achter het hakblok.

Ik vind het mooi dat natuurbeheer en het houden van dieren samen gaat.

De dieren dienen als grazers om gewassen kort te houden zodat weidevogels kunnen broeden. Hiermee wordt de bio diversietijd gewaarborgd. Natuurgebied Spaarnwoude is tenslotte de groene long van ons rand stedelijk gebied.

Het meest bijzondere vindt ik dat de kalfjes tot maar liefst negen maanden bij de moeder drinken.

Ondanks dat het topkwaliteit Limousines zijn is elk beest uniek. Voor ons is dat steeds weer een uitdaging om elk dier zo goed mogelijk te verwerken.

Op de website van de slagerij kunt u een film bekijken van het klantenuitje naar De Koningshoeve. Wij organiseren dit zodat onze klanten zelf  kunnen zien hoe alles reilt en zeilt bij dit prachtige bedrijf. Bent u nieuwsgierig geworden naar onze slagerij kom dan gerust eens langs of neem een kijkje op onze website:

lhttp://www.siemvandergragt.nl

info@siemvandergragt.nl.

 

 

Slager Stan Alkemade:

 

En online te bestellen via https://www.grutto.com/nl/koop-een-koe