Amsterdamse schoolklassen

Boerderijeducatie Amsterdam

Schoolkassen uit Amsterdam kunnen kosteloos een bezoek brengen aan de boerderij, bij het gebruik maken van de bus zijn de kosten 100,00.

 

Boerderij Educatie Amsterdam is een samenwerkingsverband van burgers en boeren. Het initiatief voor het project Boerderijeducatie Amsterdam is genomen door de Vereniging Boerenstadswens. Dit is een club van Amsterdamse stedelingen die een betekenisvolle relatie willen met het land rond hun stad.

De vereniging heeft als eerste samenwerking gezocht met de ProefTuin Amsterdam. Dit is een programma van de Amsterdamse wethouder Marijke Vos. ProefTuin Amsterdam gaat ook over de relatie stad en land en over gezonde voeding van dichtbij voor de stad.

Boeren en boerinnen rond de stad waren direct enthousiast voor het project. Zij doen mee via een aantal Agrarische natuurverenigingen en het LTO-Noord. Bij de agrarische natuurverenigingen zitten boeren die betrokken zijn bij het onderhoud van het landschap en bijvoorbeeld ook aandacht hebben voor de weidevogels in het veld. LTO-Noord is een meer klassieke belangenbehartiger van de boeren.

Het Amsterdams Natuur en Milieueducatie Centrum is betrokken net als Stichting Educatief Platteland. Dit zijn organisaties die zich o.a. bezig houden met het ontwikkelen van lesmateriaal voor natuur- en boerderijeducatie.

Samen is het aanbod ontwikkeld zoals het nu voor je ligt: een mogelijkheid voor kinderen uit de groepen 5, 6, 7 en 8 van het Amsterdamse basisonderwijs om een dag mee te werken op een boerderij. Doel van het bezoek is dat kinderen de relatie leren leggen tussen het boerenwerk en het dagelijkse eten op hun bord.

 

Voor een boerderij bezoek bij ons of 1 van de andere collega’s kijk op de site:

https://www.boerderijeducatie-amsterdam.nl/

Een afspraak maken voor een datum bij ons op de boerderij kan via onze site:

https://www.koningshoevebv.nl/welkom

Als we een datum overeen zijn gekomen kun je het bezoek reserveren via:

https://www.nmegids.nl/amsterdam/

De bus kan gereserveerd worden bij:

https://info@meering.nl.

 

SAM_6652