Nestje kerkuilen 2017

Knap knapper knapst…

Worden we al weken lang , nachtenlang wakker gehouden door de kleintjes van de ransuil ( door de kinderen gedoopt tot terror uil!) die maar blijven gillen boven ons slaapkamer raam… deze kerk uiltjes zijn toch om op te vreten, kijk die oogjes , donsjes op hun hoofd, we blijven ons maar verwonderen over de schoonheid van deze zolder bewoners! Ze zijn vandaag geringd , gewogen en gemeten, alle 5 zien ze er prima uit! Nu maar wachten op de eerste vlieglessen.. ik kijk er al naar uit!

Wij zijn dan wel die werk boerderij…  waar je een overall aan krijgt en zelf mee werkt, maar tijdens de pauze is er echt een momentje om te spelen! Nu alle schaapjes weer buiten lopen en de schapenstal geheel is schoon gespoten, is er weer plek voor wat stro om te ravotten… Dit keer een grote strobak met slinger touwen… vanmiddag komen de eerste kinderen ze even testen, uiteraard eerst aan het werk!

 

 

Vind je het leuk om eens een kijkje te in de weilanden rond Spaarnwoude, onder begeleiding …. Geef je dan nu op via de site https://www.vogelweek.nl/alle-activiteiten/details/… Jonge weidevogels kijken rond Spaarnwoude

Excursieleider
Andries Kamstra
Weidevogelbescherming Spaarnwoude
Type
Wandelexcursie
Organisatie
Koningshoeve Spaarndam
Onderwerp
Jonge weidevogels
Doelgroep
Volwassenen
Locatie
Kerkweg 32, Spaarndam (NH)
Startpunt
Parkeerterrein naast de weg bij het dorp Spaarnwoude.
Duur
1.5 uur
Bijzonderheden
Zelf een verrekijker meenemen is handig
Kosten
Nee

Datum
zondag 7 mei 2017 11:00
20 plaatsen (nog 4 beschikbaar)
zondag 7 mei 2017 09:00
20 plaatsen (nog 5 beschikbaar)

Wegens regeltjes is het voor ons niet meer mogelijk om vanaf juni biologisch vlees vanaf de boerderij te verkopen. De biologisch limousine pakketten zijn online verkrijgbaar bij

www.koopeenkoe.nl

Vandaag verkopen we de laatste lamspakketjes 1,5 kg voor 20,00! De gehele dag bij ons af te halen!

Het duurt nog even mini lammetje voor dat jij zo groot bent als je vriendje…

We hebben ze in het groot, klein , kleiner en mini….

 

Klein beetje lente…

Nog eenmaal zetten we de deuren open..

Lammetjes , kuikentjes, 80 drachtige koeien die op springen staan, een hoog zwanger konijn, oud hollandse spelletjes, Noukies Cookies food caravan … gewoon een klein beetje lente in de stallen van de Koningshoeve…

zondag 26 feb. van 12.00 tot 16.00

Parkeren achter de grote stal ( met nat weer niet in het gras… dan kom je niet meer thuis!)

Voor honden is deze dag niet toegankelijk.

 

 

Wat een leven….

Ik hoor het zo vaak…

Hoe ontzettend ik bof dat ik op een boerderij mag wonen… nou… echt vandaag was weer eens zo’n dag! De halve dag zit ze maar in de schapenstal, ze maakt absoluut geen aanstalten voor een lange broodnodige teckel wandeling! Voeren, flesjes, vegen, opruimen, zo druk , ze vergeet zelfs dat die lammetjes zichzelf niet kunnen wassen, daar help ik dus mee ( heb toch niets beters te doen!) oortjes , snoetjes, kontjes….maar pff wat een vervelend klusje, het zijn er ook zoveel om te doen! Wat ik wel leuk vind is als de deur van het konijnenverblijf open mag… ik weet het… ze vertelt het keer op keer : lief zijn he Daantje voor de konijntjes! Plastic dieren, lammetjes waar je alleen maar werk aan heb, een konijnenverblijf waar ik vooral achter gaas kan kijken, zo saai! Als dan eindelijk, eindelijk die deur van de stal opengaat….

Vervoert ze me in de kruiwagen, ze zegt dat het te druk met trekkers op het erf is en dat ik niet goed genoeg uitkijk! Hooi halen voor de ponys, nee hoor ze laat me niet even los , ze parkeert me op een baal hooi!Als ik dan bij de ponys in de wei eindelijk mag crossen, gilt ze continu ; kijk uit! Ze zegt dat ze die 3 schurken niet vertrouwt… Maar echt , ik ben veel sneller , ik daag ze dagelijks uit , ze hebben me nog nooit te pakken gekregen! Ik mag ook nog even mee naar het land, schapen voeren… eindelijk doen waar ik voor gemaakt ben.. crossen, graven in alle molshopen. Als alles dan gedaan is komt het meest erge van de dag… Ik moet echt door een sopje, anders mag ik niet in huis in mijn warme teckel bak voor de houtkachel!

Echt het leven van een boerderij teckel is heus geen roze wolk….

Wil je ook een keertje komen kijken bij ons op de boerderij ( nee ik moet dan binnen blijven op dat soort dagen, of mag even een momentje aan een riempje een kijkje komen nemen..) Zo. 26 feb. kun je nog eenmaal op kraamvisite komen bij de lammetjes van 12.00 tot 16.00 voor iedereen die het leuk vinden!

 

We hebben er weer een berg van binnen…

Gehakt  aanbieding; 4 pakjes 15.00 , puur limousine gehakt zonder toevoegingen!

& de laatste lamspakketjes van 2016 nu 25,00